Jakie są zalety i możliwości zmywarek gastronomicznych kapturowych?

Zmywarka kapturowa gastronomiczna - wynajmijzmywarke.pl

Zmywarka gastronomiczna kapturowa to profesjonalne urządzenie, które świetnie sprawdza się wszędzie tam, gdzie potrzeby związane ze zmywaniem naczyń są duże. To zatem dobry wybór do restauracji, kuchni przemysłowych i różnego typu lokali gastronomicznych. Dlaczego warto postawić na taki model zmywarki? Sprawdź, co możesz zyskać. 

Zmywarka kapturowa gastronomiczna – jak działa?

Zmywarka gastronomiczna kapturowa jest urządzeniem przeznaczonym przede wszystkim do mycia dużych naczyń, garnków ze stali nierdzewnej, tac czy pojemników. Ma specjalną konstrukcję, dzięki której mycie odbywa się szybko i oszczędnie, a jednocześnie jest bardzo dokładne i zapewnia higieniczną czystość. 

Zmywarka kapturowa gastronomiczna myje naczynia w bardzo wysokiej temperaturze. Wykorzystuje również parę. Dzięki temu może usuwać zabrudzenia z trudnodostępnych miejsc oraz wszelkie zanieczyszczenia biologiczne – co jest niemożliwe w procesie zmywania ręcznego czy nawet w zmywarkach domowych. 

Czym się wyróżnia zmywarka kapturowa gastronomiczna?

Jej główną cechą jest to, że bardzo szybko się nagrzewa, dlatego jest stale gotowa do działania. Tego typu urządzenia są wyposażone w termostat do regulacji temperatury wody i pary, a także dozownik detergentu i nabłyszczacza.  

Cykle mycia są bardzo krótkie – mogą trwać zaledwie kilkadziesiąt sekund. Zakończenie procesu sygnalizuje kontrolka, co oznacza, że naczynia można już wyjąć. 

Zmywarki gastronomiczne kapturowe mają również bardzo pojemne kosze, dzięki czemu jednocześnie mogą obsłużyć dużą ilość naczyń i sztućców.

Wyposażenie kuchni gastronomicznej - wynajmijzmywarke.pl

Zalety zmywarki kapturowej gastronomicznej

Dlaczego warto postawić właśnie na takie urządzenie? Jego głównymi atutami są bardzo duża wydajność, szybkość działania oraz pojemność. Sprawdź, co dokładnie możesz zyskać, decydując się na zmywarkę kapturową. 

  • Higiena na najwyższym poziomie – niezbędna w gastronomii i łatwa do zachowania ze zmywarką kapturową. Takie urządzenie doskonale radzi sobie nawet z bardzo uciążliwymi, tłustymi, zaschniętymi  czy zapieczonymi zanieczyszczeniami.
  • Szybkość działania – w profesjonalnej kuchni to podstawa. Naczynia muszą być gotowe do użycia na bieżąco. Proces zmywania jest bardzo krótki, dlatego maksymalnie oszczędza czas.
  • Komfortowe użytkowanie – urządzenie pracuje nawet kilkadziesiąt razy dziennie, dlatego jest zaprojektowane tak, by było wygodne i proste w obsłudze.
  • Funkcjonalne kosze do zmywania – są dopasowane do mycia różnego rodzaju naczyń, w tym także szklanej zastawy. Można w nich umieszczać również sztućce.
  • Systemy uzdatniania wody – czysta woda to brak smug, plam czy zacieków, co jest niezbędne w przypadku naczyń do użytku gastronomicznego.
  • Odzysk ciepła – wykorzystanie ciepła z pary oraz wody wypływającej ze zmywarki pozwala zmniejszyć zużycie energii nawet o 10%. To wymierne oszczędności i niższe rachunki. Ale uwaga – nie każda zmywarka kapturowa jest wyposażona w system odzyskiwania ciepła, dlatego podczas wyboru, warto dopytać sprzedawcy, czy dany model go ma.

Jeśli chcesz korzystać ze zmywarki gastronomicznej kapturowej, nie musisz jej kupować. Możesz również zdecydować się na jej wynajem na korzystnych warunkach – sprawdź ofertę na wynajmijzmywarke.pl, zwłaszcza jeśli interesują cię nowoczesne, technologicznie zaawansowane i ekologiczne rozwiązania.   

 

Artykuł sponsorowany

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *